Herkuttele puhtailla ja perinteisillä mauilla

Aloita päiväsi tilan herkullisella maalaisaamiaisella tai istahda perinteikkääseen päivällispöytäämme – tilan väen valmistamat herkut ovat tarjolla tilauksesta. Sekä aamiais- että päivällispöytä katetaan tilan päärakennukseen noutopöytätarjoiluna. Kesäisin soitamme päivälliskutsuna tilan vanhaa vellikelloa, jonka iloinen sointi kutsuu nauttimaan pöydän antimista.

Ruokapöydässä hyödynnämme mahdollisimman paljon oman tilan ja paikallisten tuottajien raaka-aineita, joista valmistamme herkullisia ja perinteisiä tarjottavia. Lisäksi osa käyttämistämme raaka-aineista on luomua.

 

Varaathan sekä aamiaisen että päivällisen etukäteen.
Ilmoitathan myös ruoka-aineallergiasi sekä erikoisruokavaliosi, jotta ruokapöydästämme löytyy varmasti sinulle sopivaa tarjottavaa.

Ylä-Tuuhosen maatilan väki

Maalaisaamiainen

klo 8–10, 12 €/hlö

Maalaisaamiaisella pöytään on katettu tilan omasta luomuviljasta haudutettua kaurapuuroa, tilan emännän leipomia uunituoreita sämpylöitä sekä höyryävän kuumat kupilliset kahvia ja teetä. Aamiaispöytää täydentävät puutarha- ja metsämarjoista keitetty kiisseli sekä tilan herkullinen kotimehu. Pyynnöstä katamme pöytään puuron lisäksi jogurttia ja muroja.

Kaurapuuroannos marjakeitolla ja omenasoseella
Kori, jossa tuoreita itsetehtyjä sämpylöitä

Retkieväät aamupalapöydästämme

7 €/hlö

Voit valmistaa päivän retkieväät mukaan aamupalapöydästämme – täytä vain oma termoksesi kahvilla tai teellä ja kokoa mieluinen voileipä. Mainitsethan evästoiveestasi varauksen yhteydessä, jotta osaamme varata aamiaiselle riittävästi tarjottavaa. Lisäksi meillä on myynnissä pieni valikoima eväspatukoita ja pyrimme huomioimaan myös ennaltailmoitetut evästoiveet.

Tilan päivällinen

klo 18, 25 €/hlö - ennakkotilauksesta

Päivällisen ruokalistamme vaihtelee raaka-aineiden saatavuuden ja sesongin sekä etukäteen ilmoitettujen erityisruokavalioiden mukaan. Pöytään on katettu kalaa, perinteistä liharuokaa sekä lämpimiä kasviksia, tuoretta salaattia, raastetta ja tilan omia salaatinkastikkeita. Aterian kruunaa pieni makea jälkiruoka ja sen rinnalle katettu kahvi/tee – tervetuloa päivällispöytään!

Päivällinen on katettu ma–ke 2.–4.10.2023. Varaathan ruokailun kuitenkin aina ennakkoon tilalta ilmoittaen samalla ruokavaliotiedot. Mikäli haluaisit ruokailla jonain toisena päivänä, niin kysäise rohkeasti myös muita ajankohtia.

Rosolli ja kermavaahto

"Viimeinen aamu on taas koittanut.
Aamun puuro, kahvi ja tuoreet sämpylät odottavat tuvan lämmössä.
Kohta on lähdön aika, mutta onneksi paluu taas siintää.
Kiitos jälleen kerran Irma, Esko ja Maire hyvästä huolenpidosta."

Arja

yla-tuuhonen-kaura-oats-2

Kokous- ja juhlatarjottavat toiveidesi mukaan

Tilalla pidettäviin tilaisuuksiin, juhliin tai kokouksiin, valmistamme tarjoilut toiveidesi mukaan. Ryhmille järjestämme lisäksi lounastarjoiluja ja kahvituksia. Kerro meille toiveistasi, niin suunnitellaan kokonaisuus yhdessä!